Acoperis faltuit

O solutie armonioasa si completa!

Tabla pentru faltuit este un material fara varsta, elegant si versatil, ce poate fi astfel modelat incat sa satisfaca cele mai mari exigente in materie de invelitori.

Tehnica faltului dublu si fixarea sigura cu ajutorul clipsurilor, fac acoperisul faltuit adaptabil in orice situatie, lasand arhitectilor libertate deplina de exprimare, chiar la cladiri aflate in medii corozive deosebite.

Acoperisul faltuit de la Lindab se remarca prin costuri reduse de intretinere si are o frumusete naturala, asa ca iti va fi mai mare dragul sa-l privesti pentru multi ani de acum inainte. Unul dintre cele mai mari avantaje ale tablei pentru acoperisuri faltuite este flexibilitatea.Tabla plana de la Lindab este extrem de maleabila fiind potrivita atat pentru acoperisurile clasice cat si pentru cele cu design innovator. In oricare dintre variantele alese atentia se intoarce asupra tablei plane ca un material mai atractiv ca oricand.

Falturile, bordurile si jgheaburile vopsite dau un rezultat perfect. Acoperisul faltuit confera un nou potential pentru o expresie arhitecturala placuta, combinata cu economical sub forma costurilor scazute de intretinere.
Sunt multe posibilitati, atat pentru cladiri vechi cat si pentru cele noi, atat pentru cladiri mari cat si pentru cele mici. Rezultatul este o atractivitate fara varsta data de culoare, forma si functiune.

Gama de materiale este compusa din PLX (tabla din otel moale cu acoperire HBPE sau Aluzinc sau tabla din otel moale, zincata), LX (tabla din otel moale cu acoperire PREM), FAP ( tabla din otel, semidura), PLX Natur (cupru, titan zinc).

Cu gama noastra de accesorii suntem indreptatiti sa credem ca oferim o solutie completa si precisa pentru acoperisul faltuit. Iti punem la dispozitie o gama completa de clipsuri, fixe si mobile, scule fiabile si usor de folosit, masini de profilat si faltuit tabla.

Avantajele acoperisului faltuit Lindab Artline, pe scurt:

– imbraca orice forma,
– pentru monumente de arhitectura si cladiri noi,
– costuri scazute de intretinere,
– durata mare de viata,
– gama larga de culori.

plx_img2_700x400px
Tabla plana moale PLX pentru acoperis faltuit

Stratul final de acoperire al tablei plane moale, de tip HBPE, este o solutie inovatoare – o combinatie de straturi succesive de protectie si granule speciale. Aceasta confera tablei plane Lindab calitati anticorozive superioare, o excelenta rezistenta la zgariere, precum si usurinta in intretinere.

Combinatia dintre aluminiu si zinc – numita Aluzinc, aplicata ca strat de protectie otelului, da nastere unei suprafete de o stralucire metalica. Aceasta acoperire confera acoperisului o protectie la coroziune excelenta de-a lungul timpului, precum si o buna maleabilitate.

Cand alegi acoperisul faltuit de la Lindab nu inseamna doar ca vei avea o cladire ce se va integra armonios in cadrul existent, fie ca vorbim de case vechi, de cladiri clasate ca monumente istorice sau de arhitecturi ultramoderne. Inseamna si ca vei avea acces la cunostintele si suportul nostru, pentru ca munca ta de proiectare si constructie sa fie mai usoara si mai precisa.

Ca performante, tabla plana moale de la Lindab se comporta foarte bine in cazul prelucrarilor manuale si mecanice, cum ar fi profilarea si faltuirea, acoperirea neinregistrand deteriorari sau crapaturi. Acoperisul faltuit poate fi montat folosind fasii de tabla mai scurte sau mai lungi. Alegerea unei anumite tehnici de montaj depinde de panta acoperisului sau de efectul pe care vrei sa-l obtii.

PLX HBPE – tabla plana moale din otel galvanizat la cald cu 350 g Zn /m2 si acoperire finala HBPE 50μm

PLX ALUZINC – tabla plana moale cu acoperire aluminiu-zinc

PLX GALV – tabla plana moale, galvanizata la cald cu 350 g Zn/m2

Gama de culori PLX

Atentie, culorile pe care le vezi pe ecran pot diferi de nuanta reala si de aceea iti recomandam sa consulti mostre de tabla Lindab inainte de a lua decizia finala asupra culorii comandate.

 

pdf Brosura acoperis faltuit
pdf Informatii tehnice
pdf Fisa tehnica PLX AlZn
pdf Fisa tehnica PLX HBPE

Tabla plana semidura FAP pentru acoperis faltuit

Tabla plana din otel galvanizat a fost folosita ca material pentru realizarea invelitorilor si a fatadelor cu mult inainte de secolul XIX. De-a lungul anilor, tehnologia de prelucrare a otelului a avansat si odata cu aceasta Lindab a intensificat activitatea de cercetare ce a avut ca urmare promovarea produsul FAP, o tabla plana semidura din otel galvanizat vopsita in sistem multistrat si cu acoperire finala HBPE.

HBPE (High build Poliester) este o acoperire cu un poliester special de 50 μm ce imbunatateste rezistenta produsului la uzura si la intemperii. Stratul final HBPE contine granule de polimeri ce asigura suprafetei o buna rezistenta la zgariere.

Tabla semidura FAP este un material potrivit atat pentru realizarea invelitorilor faltuite cat si pentru placarea fatadelor in sistem faltuit sau prin realizarea de solzi metalici cu diferite forme.

Materialul este disponibil atat in role cat si in coli pentru a usura cat mai mult munca montatorului. Pentru acoperisurile sau fatadele faltuite, Lindab pune la dispozitia echipelor de montaj utilaje de prefaltuire si de inchidere a falturilor pentru ca invelitoarea sa fie etansa si in acelasi timp sa arate impecabil din punct de vedere estetic.

FAP HBPE – tabla plana din otel semidur, galvanizat la cald cu 350 g Zn /m2 si acoperire finala HBPE 50μm

pdf Brosura acoperis faltuit
pdf Informatii tehnice
pdf Fisa tehnica FAP

Tabla plana cu acoperire LX pentru acoperis faltuit

LX reprezinta gama economica a acoperisului faltuit Lindab. LX este o tabla plana moale dezvoltata special pentru lucrari de tinichigerie. Acoperirea galvanica de 275 g Zn/m2 confera produsului o foarte buna rezistenta la coroziune iar stratul final de acoperire de tip PREM ofera un aspect desavarsit.

Ca performante, tabla plana LX se comporta foarte bine in cazul prelucrarilor manuale si mecanice, cum ar fi profilarea si faltuirea, acoperirea neinregistrand deteriorari sau crapaturi. Acoperisul faltuit poate fi montat folosind fasii de tabla mai scurte sau mai lungi. Alegerea unei anumite tehnici de montaj depinde de panta acoperisului sau de efectul pe care vrei sa-l obtii.

pdf Brosura acoperis faltuit
pdf Fisa tehnica LX

In gama de materiale speciale pentru acoperisuri faltuite se incaderaza materialele precum titan zinc sau cupru ambele in varianta natur sau prepatinate.

In varianta natur, materialele au o suprafata lucioasa, neteda, laminata dar, odata cu trecerea timpului, acestea capata o patina naturala datorita influientelor atmosferice.

Toate materialele descrise mai sus se pot utiliza la invelitori faltuite si accesorii de tinichigerie la constructii civile si industriale.


Tabla plana Titan-Zinc prepatinat

Tabla plana de TiZn (titan-zinc) prepatinat, cu suprafata mata si aspect periat, in culoare gri sau negru.

Materialul de baza este un aliaj de zinc electrolitic, cu mici cantitati de titan cupru si aluminiu.

Tabla plana Titan-Zinc natural

Tabla plana de TiZn (titan-zinc) prepatinat, cu suprafata mata si aspect periat, in culoare gri sau negru.

Materialul finit are initial o suprafata lucioasa netededa, laminata. Odata cu trecerea timpului, materialul capata o prepatina naturala datorita influentelor atmosferice.

Tabla plana Cupru pentru faltuit

Materialul de baza este Cu DHP cu puritate 99.90%, dezvoltat pentru lucrari de tinichigeriie. Procesul de faltuire se realizeaza atat manual cat si cu ajutorul utilajelor speciale de prefaltuit si inchis falturile.

pdf Brosura acoperis faltuit
pdf Fisa tehnica Titan Zinc prepatinat
pdf Fisa tehnica Titan Zinc natural
pdf Fisa tehnica Cupru DHP