Lindab Safety

safety_1_400x700Indiferent de vreme, fie ca este vara sau iarna, dulgherii, tinichigiii, cosarii si personalul de intretinere fac parte din categoria celor care lucreaza in conditii dificile de munca, pentru a executa reparatii la inlatime. Un sistem de protectie asigura accesul in siguranta pe acoperis pentru lucrarile de intretinere si reparatie. Lindab Safety a fost dezvoltat respectand normele in domeniu si va ofera o serie intreaga de solutii care asigura protectie maxima si se potrivesc oricarui tip de acoperis.

Pe de alta parte ninsorile abundente din timpul iernii creaza numeroase probleme ce tin de protectia zonei din jurul cladirilor cu acoperis in panta. In aceste conditii, zapada se depune in cantitati mari pe acoperis, fapt ce presupune riscuri ridicate de accidentare pentru cei care trec pe langa o cladire care nu are montat un sistem de parazapezi. Instalarea parazapezilor pe acoperisuri elimina riscul alunecarii bruste a maselor mari de zapada, pastrand astfel un nivel ridicat de siguranta a trecatorilor.

Parazapezi tubulare
Parazapezile sunt obligatorii pentru acopersurile a caror inclinatie este mai mare de 1:8. Sistemul de parazapezi tubulare Lindab Safety este compus din console de fixare pe invelitoare si una sau doua țevi cu diametrul de 32 mm si lungimea standard de 3 m.

Grilaje parazapada
Grilajele de parazapada sunt alcatuite din gratare cu lungimea standard de 2,5 m si inalțimea de 190 mm si console de fixare pe invelitoare.

Scari
Scarile, indiferent ca sunt verticale, scari de acoperis sau scari de siguranta, au cadrul rezistent alcatuit din tevi ovale cu dimesiunea 25 x 45 mm. Treptele sunt din teava rotunda φ25 mm cu lungimea de 400 mm si sunt fixate la o distanta de 300 mm una de alta. Lungimea scarilor variaza intre 1.2 si 4.2 m.

Pasarele
Grilajele pentru pasarele sunt fabricate din otel galvanizat si au lungimea standard de 3000 mm. Inclinatia pasarelei poate fi ajustata, cu ajutorul consolelor pe care se monteaza, in functie de inclinatia acoperisului

pdf Ghid tehnic Lindab Safety