Un acoperis sigur – pentru ai casei si pentru trecatori

Cand iti alegi acoperisul, de cele mai multe ori nu acorzi importanta sistemului de siguranta, mai ales daca decizia de achizitie se intampla in afara sezonului rece. Iata insa exemplificarea mai multor situatii bune si rele in cazul unui acoperis pe care se pot acumula cantitati mari de zapada.

In acoperisul prezentat mai sus sunt exemplificate urmatoarele situatii:

(1) Acoperis cu sistem de degivrare, dar fara parazapezi

In cazul de fata simulat, sistemul de jgheaburi si burlane va fi curat si nu se va deteriora datorita inghetului, in schimb se poate deteriora datorita alunecarilor bruste de zapada, care pot provoca daune materiale sau chiar umane.

(2) Acoperis cu parazapezi si sistem de degivrare – CAZUL IDEAL

Acoperisul este echipat cu sistem de parazapezi Protectline si sistem profesional de degivrare. In acest caz, zapada acumulata pe acoperis este oprita de sistemele de parazapezi, iar ceea ce trece de acestea este automat dezghetata si evacuata prin sistemul pluvial.

(3) Acoperis cu sistem de parazapezi

Previne alunecarea cantitatilor mari de zapada acumulata pe acoperis, dar nu protejeaza acoperisul si sistemul pluvial de efectele inghetului.

(4) Acoperis fara sisteme de siguranta

Zapada acumulata se transforma in gheata, blocheaza si deterioreaza sistemul de jgheaburi si burlane. Totodata, aceasta aluneca in cantitati mari si poate produse daune material sau chiar umane. Iar odata cu topirea ei se pot produce turturi, care atunci cand se desprind cauzeaza aceleasi probleme.

 

Vrei mai multe informatii? Suna-ne la 021.209.4150, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.

Lindab. Solutii pentru casa ta.