Inchideri metalice rezistente la foc

In anul 2016, in laboratoarele Incerc au fost testate si analizate: sistemul Lindab de acoperis cu table cutate pe suport de pane metalice si sistemul de pereti cu table cutate pe suport de rigle metalice.

Prima solutie testata la foc a fost acoperisul clasic Lindab cu tabla cutata.

Conform certificarii oficiale, pe tot parcursul celor 100 de minute, acoperisul a rezistat:

– peste 30 de minute cerintei de izolare termica (I);

– 90 de minute din punct de vedere al capacitatii portante (R), respectiv al sagetii admisibile pentru o asemenea situatie;

– peste 100 de minute (adica pe tot parcursul testului) cerintei de etanseitate la foc (E), adica de impiedicare a propagarii prin acoperis a flacarilor si a fumului.

Astfel, acoperisul Lindab a reusit sa obtina certificarea REI 30 si RE 60, ceea ce inseamna ca rezista cel putin 30 de minute la toate cele trei cerinte (R, E si I), si cel putin 60 de minute la cerintele de rezistenta si etanseitate.

inchideri-rezistente-la-foc-2_505x284

Cea de-a doua solutie testata la foc a fost cea de perete clasic Lindab cu tabla cutata. Conform certificarii oficiale, pe tot parcursul celor 62 de minute, peretele a rezistat:

– peste 20 de minute cerintei de izolare termica (I);

– peste 60 de minute (adica pe tot parcursul testului) cerintei de etanseitate la foc (E).

Peretele Lindab a reusit sa obtina certificarea EI 20 si E 60, ceea ce inseamna ca rezista cel putin 20 de minute la ambele cerinte (E si I) si cel putin 60 de minute la cerinta de etanseitate.

Ambele solutii testate in laboratoarele INCERC sunt parte din solutia de cladire metalica promovata de Lindab in Romania sub numele de Lindab Systemline, o solutie integrata de hala bazata pe o structura metalica si anvelopata evident cu inchideri metalice. Mai multe detalii despre Lindab Systemline poti citi aici – http://lindabsystemline.ro.

Lindab. De viitor.

Vrei mai multe informatii? Suna-ne la 0744.328.433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.