Cinci tendinte globale care influenteaza viitorul constructiilor

5 trends affecting the future of construction

Presiunea globalizarii devine mai puternica la nivel mondial, impactul acesteia fiind resimtit in aproape toate domeniile. Intelegand modul in care diferite tendinte globale afecteaza afacerile, este esential sa determinam modalitatea in care companiile isi pot consolida pozitia pe o piata competitiva. Cresterea rapida a populatiei si urbanizarea, cererea pentru o eficienta energetica mai mare si tehnologiile pentru cladiri si materiale inteligente, ofera atat provocari, cat si oportunitati. Mai jos, am enumerat cinci tendinte globale care influenteaza viitorul constructiilor.

Cladirile inteligente

Future of Construction - Intelligent BuildingsCu cat tehnologia are un cost mai scazut, cu atat cladirile noastre devin mai inteligente. Conform raportului McKinsey Internetul lucrurilor: Cartografierea valorilor dincolo de inselaciuni (document in limba engleza), potentialul total de impact economic pentru aplicatii IoT, este intre 3,9 trilioane $ si 11,1 trilioane $ pe an, in anul 2025. De asemenea, acelasi raport indica faptul ca, in timp ce o mare parte din atentie se concentreaza asupra automatizarii caselor si a monitorizarii conditiei fizice, cel mai mare potential economic se afla in aplicatiile B2B.

Cresterea populatiei si a urbanizarii

Future of Construction - GlobalisationConform raportului revizuit in 2014 al ONU, Perspectivele Urbanizarii Mondiale (document in limba engleza), totalul persoanelor care locuiesc in zonele urbane va creste de la 54%, in prezent, la 66%, pana in 2050. Pana in anul 2045, se asteapta ca populatia urbana a lumii sa depaseasca 6 miliarde de persoane. Acest lucru va crea, fara indoiala, o crestere dramatica a cererilor pentru locuinte, energie si infrastructura, precum si o nevoie acuta de solutii pentru un aer mai curat si o crestere urbana durabila.

Mediu, legislatie si eficienta energetica

Future of Construction - Environment Initiative precum acordul Kyoto reprezinta un obiectiv pentru o lume sanatoasa. In prezent, in majoritatea tarilor din Europa si in mare parte a lumii, sunt stabilite reglementari privind constructiile, pentru a atinge acest obiectiv. Este o mare oportunitate pentru companii de a realiza mai mult decat “a fi verde” – ceea ce este o necesitatea pentru toate companiile din prezent.

Dezvoltarea noilor materiale si a proceselor

Future of Construction - Materials and Processes Prefabricarea si modularizarea conduc la un proces de constructie mai eficient, cu mai putin timp petrecut pe santier. Nevoia tot mai mare de cladiri inteligente si orase creeaza o baza pentru inovatie. De asemenea, softuri precum Building Information Modelling (BIM), devin rapid o parte importanta prin proiectarea si executarea proiectelor de constructie.

Modele economice globale

Future of Construction - Global Economic Patterns Recuperare inegala in economiile dezvoltate si o industrie a constructiilor supusa in multe tari. Investitiile pe scara larga in infrastructura tarilor aflate in dezvoltare duc la cereri globale. In acelasi timp, pietele economice in plina expansiune se pot schimba rapid, asa ca, pentru a obtine succes, trebuie sa actionezi rapid si sa te adaptezi la conditii schimbatoare.

De acord? Trimite-ne comentariile tale la info@lindab.ro si pornim astfel o discutie la subiect.

http://cdn2.hubspot.net/hubfs/357265/Authors/anders-berg-lindab-blog.png?t=1450436231858

 

Anders Berg

 

 

 

 

Anders Berg este presedinte si director executiv al companiei Lindab.

Pasionat de antreprenoriat. Un vizionar si o persoana care munceste mult si careia ii place sa construiasca echipe puternice si modele de afacere profitabile – cu scopul final de a oferi un trai mai bun cat mai multor oameni.