5 lucruri despre calitatea aerului din interior

calitatea-aerului-interior_505x284px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calitatea aerului interior este foarte importanta in prezent si majoritatea dintre noi ar fi de acord ca aerul pe care il respiram este important. Dar v-ati gandit vreodata de ce este important? Iata cinci lucruri despre calitatea aerului interior, care explica de ce este important un climat interior bun.

O calitate buna a aerului interior te face mai inteligent

Ei bine, poate nu e tocmai corect, insa conform mai multor rapoarte imbunatatirea calitatii aerului interior poate creste productivitatea cu aproximativ 10%. Alte studii arata ca rezultatele copiilor scolari se pot imbunatati cu pana la 13% daca clasa lor are un climat interior bun. Deci, in timp ce aerul proaspat nu te poate face mai inteligent, cu siguranta te va ajuta sa atingi potentialul tau maxim.

Ne petrecem pana la 90% din timpul nostru in interior

Asta poate parea mult la prima vedere, dar daca lucrezi la un birou timp de 8 ore pe zi si dormi 8 ore pe noapte, asta presupune deja 67%. Adauga timpul pentru gatit, mancat si socializare, iar 90% nu mai pare asa de mult. Deci, daca spunem ca, calitatea aerului din interior este importanta nu este o exagerare. Sursa

Aerul interior poate fi de pana la 50 de ori mai poluat decat aerul exterior

S-a scris mult despre poluarea aerului exterior si pe buna dreptate. Mediul nostru ar trebui sa aiba prioritate maxima. Cu toate acestea, rareori vorbim despre poluarea din interior. Studiile au aratat ca din cauza substantelor chimice, a echipamentelor, a tesaturilor si a materialelor de constructie utilizate in casele noastre, aerul din interior poate fi de 2 pana la de 50 ori mai poluat decat aerul exterior.

Consumam foarte mult aer

Stim ca ceea ce punem in sistemele noastre are efect asupra corpului nostru, bun sau rau. Este o tendinta clara ca suntem tot mai constienti de lucrurile pe care le bem si le mancam. Dar ati analizat vreodata cat de mult aer consumati zilnic? Regula generala este ca in fiecare zi consumam 1 kilogram de hrana, 3 kilograme de apa si 30 de kilograme de aer.

Ti-ai schimbat aerul azi?

Conform Sondajului privind rata minima de ventilatie a cladirilor rezidentiale din cele 15 tari, cea mai intalnita valoare de schimburi orare a aerului interior (sch/h) este de 0,5. Asta inseamna ca jumatate din aerul interior ar trebui sa fie inlocuit cu aer proaspat in fiecare ora, sau cu alte cuvinte, ca tot aerul interior ar trebui inlocuit de 12 ori pe zi. Asta este pentru sanatatea cladirii si a oamenilor. Aerul stationar viciat poate duce la condens si mucegai in cladire si la oboseala, dureri de cap si probleme de concentrare pentru oamenii din aceasta. In trecut asta nu era o problema mare, insa acum, cand se pune accent tot mai mare pe cladirile bine izolate si etanse pentru a mentine consumul de energie cat mai redus, este aproape imposibil sa se atinga numarul de schimburi de aer recomandat fara un sistem de ventilatie mecanica functional si calculat corespunzator.

 

Vrei sa afli despre solutia Lindab de ventilare rezidentiala?

Scrie la info@lindab.ro, lasa-ne datele de contact si un specialist Lindab te contacteaza.