Suedia: solutii Lindab pentru Friends Arena

Inaugurata la sfarsitul lunii octombrie 2012, Friends Arena din Stockholm, este cel mai mare stadion cu multiple functionalitati din Nordul Europei si cel de-al doilea stadion de interior din Europa.

Friends Arena are acoperis retractabil, oferind posibilitatea gazduirii de evenimente indiferent de sezon. Meciul de inaugurare s-a desfasurat in 14 noiembrie 2012, cand Suedia a intalnit Anglia intr-un meci amical.
Lindab a fost furnizor de solutii pentru fatada livrand casetele de fatada de aluminiu, elementele structurale si 400.000 de suruburi speciale Marutex pentru prindere ascunsa. In acelasi timp a furnizat 22.000 mp de tabla cutata cu profil inalt pentru acoperisul retractabil.
Proiectarea sistemelor de ventilatie a fost usurata prin folosirea CADvent, o aplicatie sub platforma CAD dedicata proiectarii complete a sistemelor de ventilatie precum si a celorlalte instalatii din categoria HVAC, utlizand metode de lucru moderne adaptate necesitatilor actuale de proiectare asistata de calculator. In proiect, s-au livrat 17 km de tubulatura pentru ventilatie, difuzoare si grile de racire Lindab.