Sistem de desfumare complet pentru o parcare subterana

Sistem de desfumare cu ventilatoare de impuls pentru o parcare subterana din Oradea

Proiectul de fata este o parcare subterana situata in centrul Oradei. Parcarea are 3 niveluri pentru care trebuia asigurata evacuarea fumului in caz de incendiu.
Solutia adoptata este cu ventilatoare cu impuls (jet fan) montate pe tavan, care dirijeaza fumul inspre ghene de desfumare de unde pe urma acesta este evacuat prin intermediul unor ventilatoare axiale in exteriorul cladirii.

Provocari la fiecare pas

O particularitate a acestui proiect a fost faptul ca Lindab a trebuit sa „demonstreze” ca sistemul va functiona corect. Acest lucru s-a realizat printr-un studiu CFD (Computational Fluid Dynamics), in care au fost introduse caracteristicile spatiilor desfumate si amplasate ventilatoarele si s-a verificat astfel daca, in cazul unui incendiu, evacuarea fumului se va realiza corespunzator. Rezultatul simularii a fost pozitiv si astfel s-a trecut la faza de achizitie a ventilatoarelor de la Lindab.
Aceste studii presupun simulari complexe care necesita timp si resurse considerabile si sunt facute in softuri specializate care simuleaza mai multe scenarii de functionare in diverse locuri din spatiul studiat. Fara aceste simulari ar fi fost foarte greu de demonstrat autoritatilor de autorizare (ISU Bihor) ca solutia propusa va functiona.
Lindab a furnizat la acest proiect urmatoarele echipamente:
– 30 buc. ventilatoare de tip jet-fan CJF FIRE 50N F400
– 6 buc. ventilatoare axiale pentru evacuarile principale
– 8 buc. ventilatoare axiale pentru presurizarea incaperilor tampon

Lindab. Pe maini de incredere

Te-a inspirat aceasta lucrare de referinta?
Suna-ne la 0744 328 433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.