Renovare cladire istorica Caracal, judetul Olt

Renovarile au devenit un fenomen in Romania si cu atat procesul este mai interesant cand vine vorba despre reconditionarea unei cladiri cu destinatie speciala.
Sistemul de acoperis Lindab s-a potrivit perfect cu cerintele proprietarului.

Orice renovare este in primul rand o lectie de istorie. Pentru a reusi in demersul restaurator, arhitectul trebuie sa se intoarca la planurile originale, sa caute in arhive imagini sau descrieri ale constructiei initiale si abia dupa aceea sa treaca la treaba.
Casa Bancu, construita in 1881 si mostenita de Teodor Bancu in 1902, poarta in spate o adevarata fila de istorie.
In 1947 este preluata de statul roman si este transformata in Posta judetului Romanat, apoi devine spital – Spitalul Caracal, ca in final dupa Revolutia din 1989 sa ajunga iarasi in proprietatea familiei Bancu.
In 2009 – intra in proprietatea firmei Dolchimex care o restaureaza si o reintroduce in circuitul functional.
Solutia gasita de arhitect si constructor a fost acoperisul faltuit Lindab perfect accesorizat de sistemul de jgheaburi si burlane Rainline – culoare gri inchis. Tabla pentru faltuit este un material fara varsta, elegant si versatil, ce poate fi astfel modelat incat sa satisfaca cele mai mari exigente in materie de invelitori. Generozitatea suprafetei acoperisului (aproximativ 770 mp) confera acestuia un aspect estetic deosebit.

Suntem convinsi ca, in forma actuala, cladirea istorica a redevenit simbolul orasului Caracal si suntem mandri ca am contribuit la reabilitarea acestui monument istoric.

Te-a inspirat aceasta lucrare de referinta?
Suna-ne la 0744 328 433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.