Noua hala de productie DeLonghi, Cluj

Noua hala de productie DeLonghi de la Jucu – Cluj.

DeLonghi este o cunoscuta companie Italiana producatoare de electrocasnice infiintata in anul 1902. Incepand cu anul 2013 este prezenta si pe piata din Romania cu o fabrica in localitatea Clujeana Jucu, fabrica preluata de la Nokia. Pe langa aceasta, DeLonghi a hotarat sa mai construiasca inca o hala de productie langa cea existenta, hala inaugurata in 2014. Noua investitie este dotata cu un sistem de ventilare-climatizare Lindab. Gratie proiectantilor de la firma Dico si Tiganas precum si a firmei de executie Grup Energoinstal impreuna cu consultanta tehnica oferita de Lindab a rezultat o instalatie de ventilare-climatizare de cea mai buna calitate atat functional cat si estetic.
Cateva cifre pe scurt:
• Debit total de aer vehiculat: 173.000 mc/h din care:
Debit de aer proaspat: 73.000 mc/h
Debit de aer recirculat: 100.000 mc/h
• 4 centrale de tratare aer: 2 x 36.500 mc/h aer proaspat şi 2 x 50000 mc/h aer recirculat
• 72 buc. difuzoare tip Lindab RCWB-3 cu actuator termic (inclinarea lamelelor în functie de temperatura aerului)
• Tubulatura rotunda si fitinguri Lindab SAFE: peste 800 metri de tubulaturi si peste 400 de fitinguri cu garnitura de etansare cu diametre cuprinse intre ø315 şi ø1250 mm

O particularitate a proiectului a fost faptul ca pentru a „acomoda” tubulatura rotunda de dimensiuni considerabile invelitoarea cladirii a fost modificata prin prevederea unui spatiu cu mai multe intrebuintari, si anume: pozarea tubulaturilor rotunde, luminator si suprafata de desfumare.