Compania Rombat Bistrita

Compania bistriteana Rombat a inaugurat in septembrie 2013 noua facilitate de productie a bateriilor. Acest lucru a presupus si instalarea unui sistem performant de exhaustare a aerului viciat din procesul de productie, Lindab oferind solutia potrivita prin sistemul Transfer.

Bistrita, 28 septembrie 2013 – ROMBAT, compania producatoare de baterii si acumulatori, lidera de piata in Romania, a lansat oficial productia in noua sa fabrica de baterii din Bistrita. Noua capacitate de productie este proiectata pentru fabricarea de baterii auto destinate masinilor dotate cu sistemul start-stop si frana regenerativa. Aceste sisteme se folosesc de fabricantii de automobile pentru a indeplini cerinta obligatorie a Uniunii Europene de reducere a noxelor la 120g CO2/km. Prin deschiderea noii capacitati de productie, compania tinteste o piata a viitorului pentru care este pregatita sa livreze anual 700.000 de baterii cu tehnologiile EFB și AGM.

Situata in Bistrita, noua capacitate de productie ROMBAT reprezinta o investitie de 83,4 milioane de lei. Hala de productie are o suprafata totala de aproximativ 5.000 de metri patrati impartiti in 3 ateliere de productie (fabricare placi, asamblare si formare baterii) si o zona de depozitare baterii.

Dotarea fabricii s-a facut cu cele mai moderne utilaje existente pe plan mondial la nivelul anului 2012, valoarea acestora fiind de 15.4 mil Eur. In acelasi timp toata investitia a fost gandita pentru a avea performante de mediu foarte bune, un exemplu fiiind emisiile la cos, care sunt de 100 ori mai mici decat limita legala admisa.

La aceasta investitie si-a adus aportul si Lindab, prin partenerul local ROMPOLIPROCES, aici fiind instalate mai multe sisteme de evacuare a aerului viciat din procesul de productie. Debitele de aer evacuate sunt de ordinul zecilor de mii de mc/h, debitul celei mai mari instalatii fiind de 50000 mc/h. Lindab a furnizat pentru aceasta aplicatie sistemul industrial Transfer cu imbinari prin clipsuri sau flanse precum si atenuatoare de zgomot de tip SLBGU. Datorita profesionalismului firmei ROMPOLIPROCES, dupa cum se poate vedea si in poze, rezultatul este unul de exceptie atat din punct de vedere functional cat si vizual.