Lindab sustine proiectul ”Scoli sanatoase”

Aer curat si confort pentru elevi si cadrele didactice, care petrec chiar si 8 ore pe zi in scoala.

Ne pasa de aerul pe care il respiram la interior, cu siguranta pentru ca ne petrecem peste 90% din timp la interior, atat noi, cat si copiii nostri. Si pentru ca este vorba despre copii, subiectul sensibilizeaza foarte mult si Lindab a decis sa sustina proiectul Scoli Sanatoase.

Realitatea din scoli in ceea ce priveste calitatea aerului si confortul termic, acustic si vizual al elevilor si cadrelor didactice este binecunoscuta si mediatizata cu consecventa.

SCOLI SANATOASE – este un proiect coordonat de catre Universitatea Tehnica de Constructii in parteneriat cu alte institutii publice, ONG-uri si parteneri comerciali; se va desfasura pe parcursul a 12 luni si are drept obiectiv analizarea si implementarea solutiilor eficiente de asigurare a calitatii aerului interior, a confortului termin, acustic si vizual. Se are in vedere inclusiv parte energetica, dar si siguranta cladirii la un eventual seism sau incendiu.

Un alt obiectiv important este de a informa autoritatile privind aceste solutii prin rapoarte, online, mass-media, comunicate de presa.

Ce inseamna de fapt o scoala sanatoasa?

O scoala sanatoasa presupune asigurarea permanenta cu aer proaspat filtrat, o temperatura confortabila, un nivel de iluminat si o acustica optima. Si toate acestea cu solutii eficiente energetic care sa reduca emisiile de carbon ale cladirii.

Ce zice grupul de lucru despre beneficiile unei scoli eficiente pentru elevi si studenti?

  • Rezultate mai mari la teste in randul elevilor.
  • Cresterea mediei de prezenta zilnica a elevilor la clasa.
  • Profesori bucurosi sa-si faca meseria.
  • Grad de retentie in crestere al profesorilor.
  • Impact redus asupra mediului.

Cum ar fi daca ne-am gandi si am actiona, iar climatul interior al scolilor din Romania ar influenta pozitiv starea de confort, sanatatea si performantele atat ale elevilor, cat si ale profesorilor?

Proiectul poate fi urmarit pe www.scolisanatoase.ro si/sau (1) Aer curat in scoli | Facebook