Hangar pentru elicoptere Grup Servicii Petroliere, Midia Navodari

Cladire Lindab Systemline cu rol de garare a elicopterelor ce opereaza in Marea Neagra.

In 2014 Grup Servicii Petroliere (GSP) a luat decizia sa construiasca la Midia Navodari un hangar pentru elicopterele care opereaza intre port si platformele petroliere maritime, din largul Marii Negre. Dupa o colaborare fructuoasa intre GSP si Lindab inceputa inca din 2008 prin construirea unor cladiri portuare atat la Constanta cat si la Midia Navodari, alegerea naturala pentru furnizarea acestui complex de o importanta strategica a fost evident Lindab.

Cladirea este situata aproape de tarm, fapt pentru care a fost nevoie de abordari specifice pentru realizarea fundatiilor. Gandita de arhitect ca o cladire in trei nave egale, geometria cladirii a fost dictata de nevoia unor spatii interioare mari si a trei porti de acces pe masura, pentru manipularea la sol a elicopterelor in conditii de siguranta.

Structura metalica realizata din profile cu sectiuni eficiente din table sudate a raspuns adecvat acestor nevoi, solutiile structurale fiind specifice unor astfel de cladiri si indeosebi la frontonul care asigura accesul la interior. Inchiderile au la baza solutii izolate din tabla cutata, cu cele doua dolii degivrate corespunzator, trape de fum si sistemul premium de jgheaburi si burlane Lindab Rainline. Lindab a proiectat structura de rezistenta si inchiderile in concordanta cu normativele in vigoare, tinand cont de conditiile climatice din Romania, de incarcarile generate de zapada, vant si de actiunea seismica.

Te-a inspirat aceasta lucrare de referinta?
Suna-ne la 0744 328 433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.