Potrivit revizuirii raportului ONU din 2015, Perspectivele urbanizarii mondiale, numarul de persoane care locuiesc in zone urbane va creste de la 54%, in prezent, la 66% pana in anul 2050. In 2045, se asteapta ca numarul populatiei urbane sa depaseasca 6 miliarde. Fara indoiala, acest lucru va aduce noi provocari in ceea ce priveste locuintele, infrastructura, transportul public, energia si multe alte domenii.
O partea a solutiei este adesea cresterea densitatii verticale. Cu alte cuvinte, construirea unor cladiri mai inalte in care oamenii si intreprinderile se pot integra. Astfel, suprafata totala a orasului nu trebuie sa creasca pentru a face loc oamenilor care se muta aici.
Zgarie-norii recent construiti sunt ceea ce iti vin in minte de obicei cand te gandesti la cresterea densitatii verticale, dar exista si alte modalitati de a obtine acelasi rezultat fara a fi necesara demolarea cladirilor existente sau ocuparea spatiului public pentru a construi cladiri mai inalte. De ce nu s-ar construi in partea superioara a ceea ce avem deja?
Construirea caselor pe acoperisul altor cladiri este o modalitate de a creste densitatea verticala si de a aborda urbanizarea progresiva.
Perspectivele Raportului Urbanizarii Mondiale subliniaza faptul ca "urbanizarea durabila este esentiala pentru dezvoltarea de succes". Se spune ca o urbanizare progresiva are efecte pozitive asupra mediului, datorita faptului ca aceasta furnizeaza servicii publice mai ieftine si mai ecologice, precum electricitate, apa si canalizare, mai degraba populatiei urbane decat celei rurale.
Utilizand otel in constructia cladirilor, veti obtine mai multe avantaje de durabilitate. Datorita gradului ridicat de reciclare si a amprentei de carbon reduse, otelul este unul dintre cele mai ecologice materiale de constructie din lume. Asadar, exista o modalitatea de a combina constructiile din otel, urbanizarea si densitatea verticala crescuta?
Recent, am fost implicati intr-un proiect de construire a 12 apartamente noi pe acoperisul unui centru comercial in orasul Moravia Luhace, Cehia. Privind imaginea din antet, nu ai crede ca este deasupra unei alte cladiri, dar este. Toate casele sunt construite pe structura metalica, incluzand sistem de acoperis si jgheaburi si burlane metalice.
Astfel putem contribui la combaterea provocarilor legate de urbanizarea in crestere. Exista multe provocari in mai multe domenii, dar se pot gasi solutii.
Constructiile pe structura metalica sunt potrivitee, atunci cand vine vorba de cresterea densitatii verticale.
Beneficiile realizarii unei constructii din profile usoare pe acoperis
• Posibilitatea de a construi pe spatiile cu acces interzis utilajelor grele
• Cresterea populatiei fara a fi necesare noi terenuri scumpe
• Transformarea in unicat a proprietatii in sine
• Amprenta de carbon redusa datorita otelulului care este aproape 100% reciclabil.
Vrei sa afli mai multe? Ia legatura cu noi!
Johan Andersson
Product & Research & Development Manager
Profesia lui de baza este de inginer mecanic, facand parte din Lindab de aproape 20 de ani. A lucrat in domenii precum relatii cu publicul, suport tehnic, gestionarea productiei si a condus departamentul de cercetare si dezvoltare pentru Profile.
johan.andersson@lindab.com