Cladiri rezistente din otel, Malmo

Cladirea a fost proiectata exclusiv utilizand instrumentul ADT Tools oferit de compania Lindab, aceasta din urma furnizand toti peretii de compartimentare pentru elementele de fatada prefabricate si pereti despartitori asamblati la fata locului.

 

 

Cele doua imobile cu consum energetic scazut si 28 de apartamente de inchiriat care s-au construit in Portul de Vest au la baza o noua forma de tehnologie de constructie si un nou
sistem de cladiri patentat, care le vor conferi un confort exclusivist si care respecta cele mai stricte cerinte cu privire la calitate si protectia mediului inconjurator.
Poate ca fatadele cu unele detalii si sectiuni din otel inoxidabil nu sunt complet neobisnuite, dar fatadele acoperite integral cu tabla stantata din otel inoxidabil, cu aspect frumos, sunt total iesite din comun. „Fatadele
constituie doar o mica parte din ‘continutul de otel’ al acestor cladiri”, afirma Tomas Jonsson, Director Executiv si actionar principal al companiei Stanly Plåt.
„Lindab dispune de un concept integral care presupune utilizarea de instrumente de design, precum si a peretilor de compartimentare realizati si marcati in fabrica. Acest concept corespunde perfect cu noul nostru concept, iar arhitectul nostru, Magnus Samuelsson, a reusitsa realizeze desene tehnice in format 3D”, incheie Tomas Jonsson.
„In plus, suportul, logistica si livrarea produselor de catre Lindab au fost ireprosabile. Pentru noi, acest lucru a fost extrem de important, deoarece conceptul nostru de constructie este unul complet nou si aveam nevoie de sprijinul puternic al furnizorilor nostri. In momentul de fata evaluam faptele si modul de gandire a sistemelor si am inceput deja sa schitam viitoarele proiecte”.

Pe langa sistemul de constructii usoare, Lindab a furnizat, de asemenea, intregul sistem de tubulaturi pentru ventilatia imobilelor.