Cladire de birouri, Bucuresti, placare ventilata cu tabla plana faltuita

Solutia Lindab are la baza o structura secundara termoizolata din profile cu pereti subtiri formate la rece fixate pe structura in cadre din beton armat, peste care s-a anvelopat o placare ventilata cu tabla plana faltuita fixata intr-un start suport din material lemnos.

Bucurestiul este clar un oras al contrastelor din punct de vedere arhitectural, in care lupta pentru identitate fiecare cladire, fie ca este de locuit, comerciala sau industriala. In acest cerc, partile importante (arhitecti, designeri, proiectanti, constructori, montatori, producatori) isi dau concursul pentru multumirea beneficiarilor.

Zona Sevastopol este la granita dintre doua fronturi – nou si vechi. La numarul patru, domnii Cornel Gorduna si Ovidiu Danut Gologan s-au decis sa construiasca o cladire de birouri, care sa se incadreze bine in peisajul pestrit.

Echipa firmei de arhitectura Dacra Studio, condusa de Arh. Octavian Eremia, a propus o cladire gandita sa reinterpreteze modelele arhitecturale specifice zonei.

?????????????????????????????????????

Arh. Octavian Eremia precizeaza: Folosirea metalului ca textura, inlocuieste finisajele traditionale – piatra, lemn, tencuiala profilata – si deschide calea catre o abordare arhitecturala contemporana in ceea ce priveste contrastul non-violent intr-o zonă cu tesut vechi”.

Dupa lungi discutii si negocieri a solutiei tehnice, in echipa au fost cooptati: Lindab (in calitate de furnizor) si Alldach Service Sandru (in calitate de expert in punerea in opera a solutiilor metalice).

Sevastopol 2_700x394px

Solutia oferita de Lindab are la baza o structura secundara termoizolata din profile cu pereti subtiri formate la rece fixate pe structura in cadre din beton armat, peste care s-a anvelopat o placare ventilata cu tabla plana faltuita fixata intr-un start suport din material lemnos. Alegerea arhitectului a fost otelul semidur Lindab FAP de culoare ALB 010 (alb stralucitor) care, in combinatie cu ancadramentele ferestrelor de la ultimul nivel si culoarea tamplariei, ambele de culoare gri inchis, ofera cladirii un “aer” modern si un aspect desavarsit. O zona laterala a acoperisului a fost anvelopata cu solutia clasica de acoperis terasa, respectiv membrana PVC fixata in placa din beton armat prin termoizolatia minerala bazaltica de mare densitate.

Sevastopol 3_700x394px

Fiecare proiect isi are propria poveste, iar acesta de fata si-o spune foarte simplu prin declaratiile partenerilor cu care am colaborat de aceasta data – biroul de arhitectura si dealerul Lindab. Si daca studiile noastre interne spun ca 97.5% dintre clientii Lindab ne-ar recomanda si altora, sunt convins ca sii beneficiarul de fata ar face parte dintre acestia”, comenteaza Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania.

Tabla semidura FAP este un material potrivit atat pentru realizarea invelitorilor faltuite, cat si pentru placarea fatadelor in sistem faltuit sau prin realizarea de solzi metalici cu diferite forme. Materialul este disponibil atat in role, cat si in coli, pentru a usura cat mai mult munca montatorului. Pentru acoperisurile sau fatadele faltuite, Lindab pune la dispozitia echipelor de montaj utilaje de prefaltuire si de inchidere a falturilor, astfel incat invelitoarea sa fie etansa si, in acelasi timp, sa arate impecabil din punct de vedere estetic.

Sevastopol 4_700x394px

„Sistemul complet fatada si invelitoare metalica Lindab a oferit compromisul de care era nevoie atat in materie de forma, dar si de estetica, cu privire la integrarea unei cladiri noi in contextul celor doua fete ale orasului – prezent si trecut. Solutiile integrate, disponibilitatea materialelor, precum si executia desavarsita au fost cuvintele cheie pentru colaborarea avuta in cadrul proiectului”, adauga Arh. Octavian Eremia.

Lucrarile la cladirea de birouri din Sevastopol au fost finalizate in 2 luni si jumatate de catre o echipa de 6 oameni de la compania Alldachservice Sandru SRL, partener al Lindab din anul 2004. Compania este specializata in operatiuni speciale de tinichigerie in invelitori, sarpante, acoperisuri, sisteme moderne pentru constructii civile si industriale.

???????????????????????????????

”Lucrarile bine efectuate aduc dupa sine alte lucrari. Ofera-i clientului consultanta, ajuta-l sa aleaga solutia tehnica si estetica potrivita nevoilor sale. Dupa aceste principii ma ghidez in viata profesionala si asa am procedat si cu acest proiect. A fost o provocare intr-adevar si pentru noi intrucat aveam putina experienta in realizarea de structura metalica (profile metalice Z, C, U). Insa bazandu-ma pe cunostintele echipei si avand in spate suportul profesionistilor de la Lindab, am remarcat pe masura ce se ridica respectiva constructie ca nu este asa de greu. Felicit arhitectul si beneficiarul pentru alegerea facuta si pe Lindab pentru pachetul de produse si servicii oferite”, declara Sandu Dumitru, directorul firmei Alldachservice Sandu SRL si participant activ la derularea proiectului.