Placare rezidentiala cu tabla faltuita

Livrare de tabla plana si sistem de jgheaburi si burlane aramii pentru cele 133 apartamente care formeaza complexul rezidential Mathildeberg in sudul orasului Gothenburg. Proiectul este special prin unicitatea datorata placarii cu tabla plana aproape in exclusivitate.

Cladirea cu arhitectura care coboara in trepte reprezinta zona de intersectie al domeniului industrial cu rezidential si in consecinta a insemnat o provocaresi mai mare. „Cu ajutorul sistemului de jgheaburi si burlane aramii si a echipei de montaj, am reusit sa aducem impreuna aceste doua lumi intr-un mod spectaculos.”, spune arhitectul proiectului, Petter Lodmark.

Valea Molndal, chiar in sudul orasului Gothenburg, reuneste atmosfera industriala cu aerul rezidential. „Ne-am dorit sa gasim o arhitectura care sa joace rolul granitei dintre aceste doua lumi si totusi sa le uneasca intr-o maniera naturala”, explica arhitectul. „Ne gandeam sa luam in considerare solutia metal – beton cand echipa de montaj ne-a propus participarea la un seminar destinat domeniului metalic, chiar la sediul nostru. Parea varianta ideala pentru poriectul Mathildeberg. Demonstratiile de diverse tehnici de faltuire folosing tabla plana Lindab Seamline ne oferea noi perspective asupra placarilor exterioare in acest poriect. De asemenea, am fost martorii catorva teste de montaj care au scos in evidenta aspectul exterior al cladirii. Dupa ce am vazut testele, culoarea si caracteristicile materalului Lindab, totul era evident.

Lucrarile au inceput in aprilie 2011 si s-au derulat in cinci etape. „Am montat in jur de 5000 mp de tabla plana, culoare aramie, pregatita pentru montaj in fasii de 2500×615 mm. Deasemenea, am montat sistemul de jgheaburi si burlane in aceeasi culoare in intreaga zona. Ca de obicei, Lindab a fost raspuns solicitarilor noastre cu promptitudine si totul s-a derulat conform planificarii. Am primit foile de tabla exact la dimensiunile cerute,” spune seful echipei de montaj.
Lindab a oferit suport firmei de arhitectura in ce priveste rezistenta la foc si modalitati de placare. „Am luat contact direct cu specialistii Lindab care ne-au oferit tot ajutorul de care am avut nevoie,” a adaugat Petter Lodmark.