Acoperis faltuit, Centru comercial Fashion House Pallady, Ilfov

Prezentare pe scurt: Sistem de acoperis prefaltuit, profil SRP Click, culoare gri antracit, asortat cu sistem pluvial Rainline si sistem de siguranta Protectline. Cupole realizate din tabla moale LXD 0.6 mm.

In sezonul toamna-iarna 2020/2021, proiectul Fashion House Pallady a fost vedeta la Lindab printre oamenii de la tehnic. Dupa primele discutii intre Expertul tehnic de la Lindab si reprezentantii Cover Grup, partener Lindab, acestia au dat verdictul: un proiect ambitios, cu provocari, insa spectaculos ca rezultat.

Beneficiarul a solicitat invelitoarea celor trei cupole cu “fasii” montate vertical, cu imbinare faltuita pe laturile generatoare. Nu a existat proiect de montaj, cu desene de executie si dimensiuni, in schimb echipa tehnica a pus la dispozitie o imagine cu structura de rezistenta a unei cupole.

Invelitoarea semisferica (cupola) este un ansamblu de jumatati de “fus sferic” – o forma de trapez isoscel cu toate laturile curbe convexe/concave. Pe laturile lungi erau necesare doua falturi de 25 mm, pentru imbinarea “fasiilor”. Toate aceste jumatati de fus sferic asamblate, trebuiau sa realizeze semisfera, cu generatoare curba constanta.

Lindab a acordat suport tehnic pentru echipa de montaj si partenera Lindab – Cover Grup din Afumati.

Opinie expert tehnic Lindab, Gigi Volintiru:

Cu putinele informatii primite si cu doua masuratori din santier, prin calcule, am determinat dimensiunile si forma finala a sablonului, astfel incat sa imbrace cupola cu un numar exact de fasii egale – fasii ce se incadrau in dimensiunile materiei prime.

In Academia Lindab, am realizat primele 2 panouri (test) in plan orizontal si apoi, ajutat de utilajul pentru curbat panouri prefaltuite plane (investitie Lindab), le-am curbat pe o raza calculata teoretic. Dupa verificarile din santier s-au facut corectii la raza de curbura si am intrat in faza de productie a fasiilor necesare pentru prima cupola.

In acest exercitiu a parut oportunitatea de a face cateva calcule legate de pierderile de materie  prima (pierderile tehnologice – in falt dublu si pierderile de productie) Daca la invelitoarea cupolei realizata cu fasii dispuse orizontal (cum vedem peste tot) timpul de executie este foarte mare, cu un consum de materie prima ridicat, solutia adoptata la Fashion House Pallady ne-a adus un timp alocat productiei/montajului scurt (2-3 zile) si ceea ce este foarte important, o pierdere mica de materie prima.

Opinie Constructor Cover Grup, Florin Pana:

Fiecare proiect nou vine cu provocari de natura tehnica. De aceasta data, executia conceptului de cupola cu rol decorativ a adus la masa discutiilor reprezentanti si antreprenorului general, tehnicienii de la Lindab si oamenii nostri de executie. In Academia Lindab, s-au realizat teste de croire si executie a fasiilor egale care sa imbrace fiecare cupola. Am lucrat cateva luni bune, cu echipa extinsa de montaj, astfel incat toata lumea sa se declare multumita in ceea ce priveste rezultatul final. Am invatat cu totii si am iesit castigatori din acest proiect extraordinar.

Lindab. Pe maini de incredere

Te-a inspirat aceasta lucrare de referinta?
Suna-ne la 0744 328 433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.