Acoperis faltuit, Calimanesti, Valcea

Prezentare pe scurt: Aflata in imediata apropiere a raului Olt, pe drumul ce leaga Valcea de Sibiu, cladirea ce seamana de departe cu un croissant apetisant, este imbracata in tabla plana faltuita de la Lindab! Aceasta este binecunoscuta sub denumirea de Mirajul Oltului.

Solutia propusa de echipa Lindab si acceptata cu bucurie de echipa de arhitecti si constructori consta intr-un sistem complet de invelitoare faltuita, inclusiv structura secundara, asezat pe o structura principala din lemn lamelat incleiat.

Santierul a fost preluat de echipa Lindab imediat dupa montarea structurii pricipale.

Prima data s-a montat o tabla cutata trapezoidala caserata la interior cu un material special absorbant pentru a menţine incinta uscată. A urmat apoi o bariera antivapori, un strat de izolatie din vata minerala bazaltica, profile Z formate la rece si placi OSB 3 montate in dublu strat pentru a prelua forma acoperisului si pentru a asigura  suportul necesar fixarii stratului final de tabla faltuita.

Pentru stratul final s-a folosit tabla plana roluita Lindab PLX cu acoperire din poliester de tip high build, culoare “Copper metallic” aramiu (CMET), 0.7 mm grosime fixata cu agrafe fixe si mobile in stratul suport.

Dolia pentru preluarea apelor pluviale a fost realizata din tabla de titan zinc 0.65 mm si a fost prevazuta cu sistem profesional de degivrare pentru evitarea acumularii de gheata pe parcursul anotimpului rece. Sistemul de degivrare este unul complex, cu senzori de umezeala si de temperatura; acesta a fost proiectat si dimensionat astfel incat consumul de energie sa fie minim.

In final, pe acoperisul de aproximativ 1.100 mp, s-a instalat sistemul de parazapezi profesionale Lindab Protectline alcatuit din grilaje de parazapada si console speciale care se fixeaza pe falt, fara a strapunge acoperisul.

Beneficiar: consiliul Judetean Valcea
Arhitect: Cristinel Vlad
Montator: Alldach Service Sandru.

Te-a inspirat aceasta lucrare de referinta? Vrei mai multe detalii?
Suna-ne la 0744.328.433, trimite-ne o cerere de oferta sau scrie-ne la info@lindab.ro.

Lindab. Pe maini de incredere.