Restaurant Baracca, Cluj

PREZENTARE PE SCURT

Sistem de ventilatie pentru unul din cele mai bine cotate resturante din Cluj-Napoca.

Proiectul localului Baracca, deschis in Cluj Napoca, pe strada Napoca, este conceput dupa ideea doi in unu: cafenea si restaurant deopotriva. Proprietara restaurantului a acordat o atentie deosebita design-ului, astfel ca alaturi de mobilier si corpuri de iluminat de calitate, a ales ca ambientul sa fie completat de tubulaturile circulare vizibile Lindab care contureaza latura moderna, actuala si sofisticata a locului.

Sigur, pe langa avantajul estetic pe care il aduc tubulaturile metalice Lindab, rolul lor si al celorlalte elemente componente ale sistemului de ventilatie este de a asigura confortul ambiental, atat de important intr-un restaurant pentru ca este de la sine inteles ca nimeni nu se simte confortabil cand intra intr-un restaurant in care persista mirosul greu sau chiar fumul provenit de la prepararea mancarii.

Cea mai importanta regula pentru o buna ventilatie in restaurant este ca sistemul de introducere trebuie corelat si echilibrat in raport cu cel de evacuare.
Aerul evacuat din bucatarie este compensat cu aport de aer proaspat (debitul de aer evacuat este mai mare cu 10% decat cel introdus) pentru a nu afecta functionarea sistemului de evacuare.
Scopul principal al sistemului de tubulaturi pentru evacuare este de a elimina aerul incarcat cu toate elementele nocive degajate de la prepararea mancarii. In acelasi timp insa, sistemul de evacuare poate fi folosit si pentru evacuarea fumului in cazul aparitiei unui incendiu.

Proiectantul a preferat sistemul Lindab datorita caracteristicilor tehnice care asigura conditiile de etanseitate atat la scaparile de aer dar si la grasimile transportate, de protectie si care nu contine elemente inflamabile sau care sa retina mizeria.
Sistemul montat are in componenta grile de evacuare RGS dar si difuzoare liniare de tavan MTL.